Träningskläder – mode och funktion

Beroende vilket träningsform man sysslar med finns det ett stort urval kläder som både är snygga och som har ett funktionsvärde. Man kanske behöver varma kläder som håller temperaturen om man vill jogga på vintern, eller skor som passar aerobics och dansträningspass. Handskar är skonsamma för händerna om man sysslar mycket med viktträning och ett enkelt pannband håller svetten ifrån anletet medan man ger järnet på träningscykeln.

Skor

nike-womens-fw13Vad man har på fötterna är A och O när det kommer till många former av träning. Har man inte rätt sort på sig kan det med tiden leda till alla möjliga problem som ryggont och värk i benhinnor och leder. Sportaffärer har idag både löpbanor och datorer där de anställda kan läsa av ens gång- och springstil och därefter anpassa de skor som ger bäst resultat för varje individ. Vidare behöver man olika skor vid pilates eller zumba; de förstnämnda bör ge bra grepp då man behöver hålla vissa kroppspositioner länge och de sistnämnda kräver lite mer glid.

Kläder

Intensiva träningsformer där man springer och hoppar mycket kräver att man har på sig ganska tighta kläder för att hålla allt på plats. För kvinnor är det viktigt med en bra sport-BH och är man lite överviktig kan det göra riktigt ont om man låter fettvalkarna skumpa upp och ner för mycket. Känner man sig generad att visa upp sig i tighta kläder kan man dra på en tunn, lång T-shirt över.

Accessoarer

Pannband a la 80-talets tennisspelare kan kännas lite omoderna med de håller effektivt pannsvetten borta från ögonen. Vill man ha ett lite coolare alternativ kan man knyta en bandana istället och de kommer i alla färger och designer man kan tänka sig. Ska man vara utomhus mycket är det bra att skaffa sig en bra hatt med skärm och det finns fiffiga armband som man kan sätta fast mobilen på medan man rör på sig.