Den bästa träningsmusiken

De flesta människor älskar musik och när man tränar kan ens favoritartister och låtar ge fantastisk motivation medan man håller kroppen i trim. Idag finns det ett enormt urval på nätet och tack vare mobiler och mp3-spelare kan man i princip ha en hel skivaffär i hemmet, med möjligheter att köpa enskild låtar eller hela spellistor efter smak och behov.

Nike_Running_and_Spotify2_native_600Det spelar ingen roll vilken musiksmak man har och det finns absolut inga regler om vad man tränar bäst till. Är man hårdrockare kan man dra på full volym medan man lyfter skrot eller springer på löpbandet och är man Mozartfantast finns det massor av energigivande melodier att välja på.

Många gym har idag olika pass för olika musikstilar och man kan gå på allt ifrån punkaerobics till jazzträning, simma till klassisk musik eller dansa country and western. Poängen är att man ska ha kul, njuta av sin omgivning och känna sig inspirerad av det man lyssnar på – det kan göra hela skillnaden mellan att fortsätta träna eller lägga av.

Musik kan man lyssna på i hemmet, på bussen, arbetsplatsen och i löpspåret och det finns speciella musikappar för olika träning. Till exempel kan man ha en röst som hejar på en och lite då och då avbryter musiken med att ge information som kaloriförbränning, avstånd och takt. Just när man börjar känna mjölksyran ta över informerar en glad röst att man bara har fem minuter kvar.

Andra appar ger mål som man skall uppnå och man kan samla poäng och få bonusar allteftersom man uppnår dessa mål. Det kan röra sig om att få spela ett visst spel eller få rabatt i olika butiker. Vare sig man befinner sig på ett gym eller står hemma i vardagsrummet finns det oändliga möjligheter som hjälper en att uppnå målen att bli stark, frisk och glad.